Tai įdomaus skonio ir kvapo plovas. O išskirtinį skonį jam suteikia kuminas ir pievagrybiai.
Ingredientai:
500g vištienos filė
300g ryžių
300g ryžių
300g pievagrybių
1 didelė morka
2 skiltelės česnako
Alyvuogių aliejus
1 arb. š. goji uogų
0,5 arb. š. malto kumino
Grūsti juodieji pipirai
Malta aitrioji paprika
Druska
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustyti kubeliais, morką šiaudeliais, pievagrybius - griežinėliais, susmulkinti česnako skilteles.
2. Atskirai išvirti ryžius, pagal nurodymus ant pakuotės.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti vištieną, perkelti į puodą su ryžiais ir pagardinti pipirais bei druska.
4. Tuomet keptuvėje pakepti morkas 5-6 min., pridėti grybus, goji uogas, kuminą, česnaką ir kepti, kol išgaruos visas skystis. Tada viską perkelti į ryžių ir vištienos puodą, bei pagardinti druska ir paprikomis.
5. Užpilti 350 ml vandens ir užvirinti. Kaitinti ant nestiprios ugnies 20-25 minutes. Tiekti su marinuotais agurkėliais ir pomidorais.
1 didelė morka
2 skiltelės česnako
Alyvuogių aliejus
1 arb. š. goji uogų
0,5 arb. š. malto kumino
Grūsti juodieji pipirai
Malta aitrioji paprika
Druska
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustyti kubeliais, morką šiaudeliais, pievagrybius - griežinėliais, susmulkinti česnako skilteles.
2. Atskirai išvirti ryžius, pagal nurodymus ant pakuotės.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti vištieną, perkelti į puodą su ryžiais ir pagardinti pipirais bei druska.
4. Tuomet keptuvėje pakepti morkas 5-6 min., pridėti grybus, goji uogas, kuminą, česnaką ir kepti, kol išgaruos visas skystis. Tada viską perkelti į ryžių ir vištienos puodą, bei pagardinti druska ir paprikomis.
5. Užpilti 350 ml vandens ir užvirinti. Kaitinti ant nestiprios ugnies 20-25 minutes. Tiekti su marinuotais agurkėliais ir pomidorais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą