Archyvas

2019-01-15

Vištienos plovas su pievagrybiais

Tai įdomaus skonio ir kvapo plovas. O išskirtinį skonį jam suteikia kuminas ir pievagrybiai.

Ingredientai:

500g vištienos filė
300g ryžių
300g pievagrybių
1 didelė morka
2 skiltelės česnako
Alyvuogių aliejus
1 arb. š. goji uogų
0,5 arb. š. malto kumino
Grūsti juodieji pipirai
Malta aitrioji paprika
Druska



Gaminimas:

1Vištieną supjaustyti kubeliais, morką šiaudeliais, pievagrybius - griežinėliais, susmulkinti česnako skilteles.

2. Atskirai išvirti ryžius, pagal nurodymus ant pakuotės.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti vištieną, perkelti į puodą su ryžiais ir pagardinti pipirais bei druska.

4. Tuomet keptuvėje pakepti morkas 5-6 min., pridėti grybus, goji uogas, kuminą, česnaką ir kepti, kol išgaruos visas skystis. Tada viską perkelti į ryžių ir vištienos puodą, bei pagardinti druska ir paprikomis.

5. Užpilti 350 ml vandens ir užvirinti. Kaitinti ant nestiprios ugnies 20-25 minutes. Tiekti su marinuotais agurkėliais ir pomidorais.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą