Archyvas

2018-12-30

Tradiciniai kūčiukai

Kokios Kūčios be Kūčiukų?! Prisiminiau tuos laikus kai buvau mažas ir prosenelė gamindavo savo kūčiukus, nes tais laikais jų parduotuvėse būdavo sunku rasti. Tad nusprendžiau ir aš išbandyti jų kepimą. Ir esu jais labiau patenkintas nei tais iš parduotuvių. Naminiai minkštesni ir skanesni.
Ingredientai:

650g kvietinių miltų
200ml vandens
200g cukraus
80g sviesto
0,5 valg. š. aguonų
40g sausų mielių
Druska



Gaminimas:

1. Vandenį užvirinti ir šiek tiek atvėsinti. Tada sumaišyti su mielėmis, cukrumi ir sviestu, pagardinti druska. Viską gerai išmaišyti ir sutrinti iki vienalytės masės.

2. Tuomet suberti miltus, aguonas, išminkyti ir laikyti šiltai, kad pakiltų kelias valandas.

3. Galų gale iš tešlos iškočioti 1 cm storio, pailgą ritinį ir supjaustyti gabalėliais, dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

4. Kepti 15 minučių iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.





https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą