Archyvas

2018-12-30

Kalakutienos kepsnys su mandarinais

Mandarinai ir Kalėdos yra du neatsiejami dalykai. O šitas kepsnys tiesiog kvepia viskuo, su kuo asocijuojasi Kalėdos.
Ingredientai:

500g kalakutienos krūtinėlės
8 mandarinai
4 valg. š. skysto medaus
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 arb š. maltos raudonosios paprikos
0,5 arb. š. malto cinamono
Malti juodieji pipirai
Druska



Gaminimas:

1. Kalakutieną nuplauti ir nusausinti. Kas 2 - 3 cm padaryti apie 2 cm įpjovas. Įtrinti mėsą prieskoniais bei druska.

2. Keturis mandarinus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Sukaišioti į kalakutienos įpjovas, suvynioti kepsnį į foliją ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

3. Iš likusių mandarinų išspausti sultis, lieti jas į prikaistuvį, krėsti medų ir, pamaišant, kaitinti, kol jis ištirps.

4. Praskėsti folijos kraštus, aplieti kepsnį mandarinų glajumi ir dar pakepti 10 - 15 min atidengtą.

5. Patiekti su ryžiais, daržovėmis, salotomis.

https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą