Mandarinai ir Kalėdos yra du neatsiejami dalykai. O šitas kepsnys tiesiog kvepia viskuo, su kuo asocijuojasi Kalėdos.
Ingredientai:
500g kalakutienos krūtinėlės
8 mandarinai
8 mandarinai
4 valg. š. skysto medaus
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 arb š. maltos raudonosios paprikos
0,5 arb. š. malto cinamono
Malti juodieji pipirai
Druska
Gaminimas:
1. Kalakutieną nuplauti ir nusausinti. Kas 2 - 3 cm padaryti apie 2 cm įpjovas. Įtrinti mėsą prieskoniais bei druska.
2. Keturis mandarinus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Sukaišioti į kalakutienos įpjovas, suvynioti kepsnį į foliją ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
3. Iš likusių mandarinų išspausti sultis, lieti jas į prikaistuvį, krėsti medų ir, pamaišant, kaitinti, kol jis ištirps.
4. Praskėsti folijos kraštus, aplieti kepsnį mandarinų glajumi ir dar pakepti 10 - 15 min atidengtą.
5. Patiekti su ryžiais, daržovėmis, salotomis.
https://www.gaspadine.lt/
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 arb š. maltos raudonosios paprikos
0,5 arb. š. malto cinamono
Malti juodieji pipirai
Druska
Gaminimas:
1. Kalakutieną nuplauti ir nusausinti. Kas 2 - 3 cm padaryti apie 2 cm įpjovas. Įtrinti mėsą prieskoniais bei druska.
2. Keturis mandarinus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Sukaišioti į kalakutienos įpjovas, suvynioti kepsnį į foliją ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
3. Iš likusių mandarinų išspausti sultis, lieti jas į prikaistuvį, krėsti medų ir, pamaišant, kaitinti, kol jis ištirps.
4. Praskėsti folijos kraštus, aplieti kepsnį mandarinų glajumi ir dar pakepti 10 - 15 min atidengtą.
5. Patiekti su ryžiais, daržovėmis, salotomis.
https://www.gaspadine.lt/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą