Tai turbūt skaniausias patiekalas, kokį tik kada nors gaminau. O tokį išskirtinį skonį jam suteikia būtent vynas.
Ingredientai:
500g kiaulienos
400g konservuotų smulkintų pomidorų
400g konservuotų smulkintų pomidorų
100ml sauso baltojo vyno
1 saldžioji paprika
Alyvuogių aliejus
30g džiovintų slyvų
Petražolės
3 skiltelės česnako
1 arb. š. "Utsho Suneli" prieskonių
Malta aitrioji paprika
Malti juodieji pipirai
Druska
Gaminimas:
1. Kiaulieną supjaustyti kubeliais, slyvas ir papriką - šiaudeliais. Susmulkinti česnakų skilteles ir petražoles.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti kiaulieną, vis pamaišant, kad apkeptų iš visų pusių, išgriebti ir atidėti.
3. Tuomet 5-6 minutes pakepti paprikas ir į puodą supilti konservuotus pomidorus, sudėti kiaulieną, supilti vyną ir suberti paprikas bei slyvas. Pagardinti druska, aitriąja paprika ir "Utsho Suneli" prieskoniais. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti 30-35 minutes.
4. Galiausiai suberti česnakus, petražoles bei pipirus ir po kelių minučių nukaisti. Leisti 10-15 minučių susistovėti uždengtame inde.
1 saldžioji paprika
Alyvuogių aliejus
30g džiovintų slyvų
Petražolės
3 skiltelės česnako
1 arb. š. "Utsho Suneli" prieskonių
Malta aitrioji paprika
Malti juodieji pipirai
Druska
Gaminimas:
1. Kiaulieną supjaustyti kubeliais, slyvas ir papriką - šiaudeliais. Susmulkinti česnakų skilteles ir petražoles.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti kiaulieną, vis pamaišant, kad apkeptų iš visų pusių, išgriebti ir atidėti.
3. Tuomet 5-6 minutes pakepti paprikas ir į puodą supilti konservuotus pomidorus, sudėti kiaulieną, supilti vyną ir suberti paprikas bei slyvas. Pagardinti druska, aitriąja paprika ir "Utsho Suneli" prieskoniais. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti 30-35 minutes.
4. Galiausiai suberti česnakus, petražoles bei pipirus ir po kelių minučių nukaisti. Leisti 10-15 minučių susistovėti uždengtame inde.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą