Tai dar vienas mano šedevras, kurio skonis mane pavergė. Ir lengva ir sotu. Ir saldu ir rūgštu. Tiesiog tobula vakarienė.
Ingredientai:
500g vištienos filė
1 indelis "Felix" saldžiarūgščio padažo su ananasais
1 indelis "Felix" saldžiarūgščio padažo su ananasais
3 morkos
1 ilgavaisis agurkas
2 skiltelės česnako
Rapsų aliejus
Svogūnų laiškai
Grūsti juodieji pipirai
Kalendros lapeliai
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis, morkas ir agurką- plonais šiaudeliais, susmulkinti česnaką. Tai užtruks ganėtinai ilgą laiko tarpą. Aš prie jų sėdėjau apie 2 val., nes norėjau juos supjaustyti itin lygiai. Bet jeigu turite daržovių pjaustyklę- tai užtruks gerokai trumpiau.
2. Gilesnioje keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti mėsą ir apkepti. Tuomet į puodą supilti "Felix" padažą ir ten suberti iškeptą mėsą.
3. Ant keptuvės pakepti morkas ir agurkus, pagardinti susmulkintu česnaku ir grūstais juodaisiais pipirais bei druska. Kepti tik tiek, kad per daug nesuminkštėtų- jie privalo išlikti traškūs.
4. Kai morkos ir agurkai apkeps, juos suberti į puodą su padažu ir mėsa. Tuomet užvirti puodą ir įberti susmulkintos kalendros ir svogūnų laiškų. Apie 10-15min. pavirti. Per tą laiką galima išsivirti ryžius.
5. Patiekti kartu su ryžiais. Papuošti kalendros lapeliu.
1 ilgavaisis agurkas
2 skiltelės česnako
Rapsų aliejus
Svogūnų laiškai
Grūsti juodieji pipirai
Kalendros lapeliai
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis, morkas ir agurką- plonais šiaudeliais, susmulkinti česnaką. Tai užtruks ganėtinai ilgą laiko tarpą. Aš prie jų sėdėjau apie 2 val., nes norėjau juos supjaustyti itin lygiai. Bet jeigu turite daržovių pjaustyklę- tai užtruks gerokai trumpiau.
2. Gilesnioje keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti mėsą ir apkepti. Tuomet į puodą supilti "Felix" padažą ir ten suberti iškeptą mėsą.
3. Ant keptuvės pakepti morkas ir agurkus, pagardinti susmulkintu česnaku ir grūstais juodaisiais pipirais bei druska. Kepti tik tiek, kad per daug nesuminkštėtų- jie privalo išlikti traškūs.
4. Kai morkos ir agurkai apkeps, juos suberti į puodą su padažu ir mėsa. Tuomet užvirti puodą ir įberti susmulkintos kalendros ir svogūnų laiškų. Apie 10-15min. pavirti. Per tą laiką galima išsivirti ryžius.
5. Patiekti kartu su ryžiais. Papuošti kalendros lapeliu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą