Archyvas

2019-01-22

Tailandietiški ryžiai su vištiena ir čili pipirais

S-A-R. Saldu. Aštru. Rūgštu. Štai kaip galima apibūdinti šitą patiekalą. Čili pipiro nereikia bijoti, nes jo beveik nesijaučia- netgi galima dėti daugiau jei nori aštresnio skonio. 

Ingredientai:

500g vištienos filė
2 pakeliai ryžių
1 skiltelė česnako
2 arb. š. malto imbiero
1 čili pipiras
1 paprika
2 valg. š. graikinių riešutų aliejaus
1 valg. š. rudojo cukraus
250g šparaginių pupelių
2 valg. š. sojų padažo
1 žalioji citrina


Gaminimas:

1Supjaustyti vištieną mažais kubeliais, šparagines pupeles ir paprikas trumpais šiaudeliais, susmulkinti čili pipirą ir česnaką labai mažais gabaliukais. 

2. Visada kepu mėsą keptuvėje, bet man labai nepatinka tas aliejaus šaudymas... tad šį kartą nusprendžiau paeksperimentuoti ir mėsą iškepti orkaitėje. Ir tikrai nenusivyliau. Pirmiausia mėsos gabaliukus pavoliojau graikinių riešutų aliejuje, tuomet įkaitinau orkaitę iki 180C temperatūros ir ten mėsą kepiau apie 40min. Ji tapo apskrudusi ir kietesnė.


3. Kol mėsa kepa, išvirti ryžius. Palikti šiek tiek vandens ir į puodą su ryžiais sudėti iškeptą mėsą.


4. Į keptuvę įpylus aliejaus pakepti paprikas ir šparagines pupeles. Supilti sojų padažą, maltą imbierą, susmulkintą česnaką, rudąjį cukrų ir keletą minučių pakepti kol paprikos ir pupelės suminkštės. Baigus kepti visą keptuvės turinį perkelti į puodą su ryžiais ir mėsa. Tuomet dar keletą minučių pavirti. 


5. Patiekti su žaliosios citrinos griežinėliais. O ganėtinai skanu ir truputėlį jų sulčių išspaudus tiekiant ant ryžių. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą