Archyvas

2019-01-26

Kiniški koldūnai

Pirmas kartas gaminant koldūnus. Tai tikrai daug laiko ir kantrybės reikalaujantis patiekalas. Įdaro skonis gavosi labai švelnus, todėl padažas labai tiko ir davė aštresnį skonį. 

Ingredientai:

ĮDARAS:
500g maltos kiaulienos
1 nedidelė cukinija
1 poras
1 pekininis kopūstas
2 saujelės petražolių
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. sezamų aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
TEŠLA:
1kg miltų
1 arb. š. druskos
1 stiklinė šalto vandens
2 kiaušiniai
PADAŽAS:
1 stiklinė vandens
0,5 stiklinės sojų padažo
0,25 stiklinės balzaminio acto
2 valg. š. aštrios "Adžikos"


Gaminimas:

1Pirmiausia gamina tešla. Miltus dubenyje sumaišyti su druska ir užpilti šaltu vandeniu. Įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti. Palikti tešlą šaldytuve valandai, o geriausiai pusdienį.

2. Kol tešla šaldytuve, laikas paruošti įdarą. Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka. Susmulkinti porą ir pekininį kopūstą bei petražoles. Į dubenį sudėti maltą kiaulieną ir sumaišyti kartu daržovėmis ir žalumynais. Tuomet įpilti sojų padažo ir sezamų aliejaus. Pagardinti pipirais ir dar kartą viską gerai išmaišyti. 


3. Dabar galima plonai iškočioti tešlą. Koldūnus galima formuoti įvairiais būdais, aš išbandžiau ir kelis, bet man gražiausiai gavosi apvali forma. Pirmiausia plonai iškočioti apskritimą, kuri būtų truputį didesnis nei delnas. Jo kraštus patepti vandeniu. Į vidurį įdėti šiek tiek įdaro ir perlenkti pusiau ir gerai suklijuoti kraštus. Tuomet vandeniu patepti perlenktą šoną ir galiukus kartu suklijuoti. 


4. Tuomet sudėti pagamintus koldūnus į šaldiklį, kad gerai sukibtų tešla. O kol jie šals galima pasigaminti padažą: Stiklinę vandens, pusę stiklinės sojų padažo, balzaminį actą ir Adžiką sumaišyti. 


5. Koldūnus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti kol iškils į paviršių, tada pavirti dar 4 minutes ir valgyti kartu pasigamintu padažu. 


Tešlai

Įdarui

Padažui




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą