Archyvas

2018-12-19

Vištiena ir makaronai su raudonuoju padažu (Κόκορας κοκκινιστός)

Tai graikiškas patiekalas primenantis kroatų pašticadą. Nakso saloje patiekiamas prieš gavėnią, o kitur Graikijoje tai tiesiog vienas iš sekmadienio pietų patiekalų. Tai tikrai sotus patiekalas ir padažo skonis bei kvapas taip panašus į mano tetos iš Kroatijos pašticadą, kad prisiminiau seniai ragautą patiekalą, tik šis graikiškas.

Ingredientai:

1kg vištienos krūtinėlės
400g spaghetti makaronų
400g vandens
4 pomidorai
250g pomidorų tyrės
200ml sauso raudonojo vyno
2 lauro lapai
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis pipirų
Žiupsnelis cukraus
Alyvuogių aliejus

Gaminimas:

1. Smulkiai supjaustyti pomidorus kubeliais. Supjaustyti vištieną gabalėliais.

2Dideliame puode įkaitinti alyvuogių aliejų ir įberti druskos, kad nesitaškytų kepant. Ir kepti vištieną apie 5 - 10 min, kol gerai iškeps.

3. Supilti vyną ir troškinti 2 min, kol nugaruos alkoholis. Suberti pomidorus ir cukrų. Supilti pomidorų tyrę ir vandenį, kad apsemtų mėsą. Įmesti lauro lapus, įverti druskos ir pipirų. Uždengti ir troškinti 40 min. Jei trūktų vandens - įpilti.

4. Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Mėsai baigus troškintis - ją išimti iš puodo ir esančiame padaže dar pavirti makaronus.

5. Sudėti makaronus į lėkštę, ant jų uždėti mėsos gabalėlius ir papuošti šviežia petražolės šakele. Patiekti su graikiškomis salotomis. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą