Archyvas

2018-12-19

Avokadų ir pomidorų salotos su greipfrutais

Tai labai gaivios ir skanios salotos. Vieną vakarą galvojau ką pasigaminti ir bevartydamas receptų knygas atradau šitą receptą.
Ingredientai:

2 pomidorai
1 avokadas
Pusė raudonojo greipfruto
1 saujelė žaliųjų alyvuogių
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. balzaminio acto
2 žiupsneliai džiovintos kalendros
2 žiupsneliai druskos
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Avokadą perpjauti ir atskirti puseles, išimti sėklą. Kai kaulas išimtas, nuo puselių nulupti odelę ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Kad avokadai neruduotų, apšlakstyti citrinos sultimis.

2Padalyti pomidorus į keturias dalis ir pašalinti sėklas bei sultis, kad ilgiau pastovėjusiose salotose nesikauptų skystis. Ir supjaustyti stambiais gabaliukais.

3. Nuo pusės greipfruto pašalinti odelę ir supjaustyti raudonąjį minkštimą gabalėliais. Palaikyti keletą minučių atskirame dubenėlyje kol nubėgs sultys ir jas pašalinti, kad ilgiau laikant salotas jose nesikauptų skystis.

4. Viską sudėti į dubenį ir pridėti žaliųjų alyvuogių. Apibarstyti džiovintomis kalendromis, druska ir juodaisiais pipirais. Apšlakstyti balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą