Archyvas

2018-12-30

Kopūstų ir morkų salotos (Λαχανοσαλάτα)

Tai populiarios žiemos sezono salotos. Jei norisi sotesnių - galima dėti majonezo. Taip pat galima pagardinti rūgščiu obuoliu ar razinomis. Šitos salotos puikiai tiks ir kasdieniam ir šventiniam stalui.
Ingredientai:

Pusė vidutinės galvos dydžio kopūsto
4 morkos
1,5 citrinos
Saujelė petražolių
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. baltojo vyno acto
Druska
Pipirai


Gaminimas:

1. Kopūstą nuplauti, išpjauti šerdį ir smulkiai supjaustyti kopūstą.

2. Stambiai sutarkuoti morkas.

3. Dubenėlyje sumaišyti kopūstą su morkomis. Suberti smulkintas petražoles.

4. Pabarstyti druska ir pipirais.

5. Apipilti alyvuogių aliejumi ir actu. Rankomis spaudžiant gerai išmaišyti.

6. Įpilti citrinos sulčių ir permaišyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą