Archyvas

2018-12-30

Silkė su alyvuogėmis ir riešutais

Tradicinė silkė netradiciškai. Alyvuogės ir riešutai šiai Kūčių stalo karalienei suteikia ypatinga skonį. Prie silkės taip tinka ir sezamų sėklos.
Ingredientai:


2 silkės
70g sviesto
100g alyvuogių
60g graikinių riešutų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Maltas cinamonas
Malti kvapieji pipirai


Gaminimas:

1. Silkes supjaustyti gabalėliais.

2. Graikinius riešutus susmulkinti.

3. Alyvuoges perpjauti pusiau.

4. Į pailgą lėkštę sudėti silkę, ant jos alyvuoges ir riešutus. Pabarstyti cinamonu ir kvapiaisiais pipirais, apšlakstyti aliejumi.

5. Leisti kelias valandas pastovėti šaldytuve.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą