Ingredientai:
2 kiaušinių tryniai
60ml pieno
1 arb. š. malto cinamono
Žiupsnelis druskos
GLAJUI:
250g miltelinio cukraus
2 valg. š. vandens
2 arb. š. citrinos sulčių
Maistiniai dažai, arba matcha bei aviečių milteliai
GLAJUI:
250g miltelinio cukraus
2 valg. š. vandens
2 arb. š. citrinos sulčių
Maistiniai dažai, arba matcha bei aviečių milteliai
Gaminimas:
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su 150 g cukraus pudros. Sudėti trynius ir vėl išmaišyti.
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su 150 g cukraus pudros. Sudėti trynius ir vėl išmaišyti.
2. Miltus sumaišyti su cinamonu ir šiek tiek pasūdyti. Abi mases sumaišyti. Supilti pieną ir išminkyti tešlą. Ją plonai iškočioti ir išpjauti sausainių formas. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Atvėsinti.
4. Glajui citrinų sultis, 250 g cukraus pudrą ir vandenį sumaišyti ir padalinti į tiek dalių, kiek planuojama naudoti spalvų. Į kiekvieną dalį įdėti dažų.
4. Glajui citrinų sultis, 250 g cukraus pudrą ir vandenį sumaišyti ir padalinti į tiek dalių, kiek planuojama naudoti spalvų. Į kiekvieną dalį įdėti dažų.
5. Patepti glajumi sausainius ir palikti šaldytuve sustingti. Aš laikiau per visą naktį. Vietoj maistinių dažų naudojau matcha arbatos miltelius žaliai spalvai ir aviečių miltelius švelniai rožinei išgauti.
6. Palikti šaldytuve per naktį, kad sustingtų glajus.
https://www.gaspadine.lt/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą