Archyvas

2018-12-19

Aguoniniai keksiukai su uogiene

Tokie paprastučiai ir tokie gardūs bei kvapnūs. Po jų kepimo visi mano namai kvepėjo lyg vienas didelis keksas.

Ingredientai:

250g miltų
4 kiaušiniai
200ml grietinės
200g aguonų
200g vyšnių uogienės
100g sviesto
2 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis miltelinio cukraus

Gaminimas:

1. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir gerai išplakti. Sudėti lydytą sviestą, grietinę ir išplakti dar kartą. Suberti miltus ir kruopščiai išmaišyti tešlą. Suberti aguonas ir dar kartą išmaišyti.














3. Viską supilstyti į keksiukų formeles. Geriau naudoti metalines ar silikonines, nes popierinės neišlaiko formos.
















4. Ant viršaus tolygiai paskirstyti uogienę ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patiekti pabarsčius cukraus pudra.




https://www.gaspadine.lt/






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą