Archyvas

2018-12-19

Pyragėliai su ananasų džemu

Šitie pyragėliai niekuo nenusileidžia esamiems parduotuvėse. O kas nevartoja ar nemėgsta alkoholio - jo galima paprasčiausiai nedėti.
Ingredientai:

500g bemielės sluoksniuotos tešlos
400g konservuotų ananasų
50g cukraus
1 kiaušinio trynys
2 valg. š. brendžio (arba konjako)
2 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. miltelinio cukraus

Gaminimas:

1. Ananasus susmulkinti. Suberti į prikaistuvį, užpilti citrinų sultimis bei cukrumi ir kaitinti maišant, kol džemas sutirštės. Pagardinti brendžiu arba konjaku. Ir dar keletą minučių pakaitinti.














2Tešlą padalinti į lygius kvadratėlius. Kiekvieną sulenkti įstrižai trikampiu ir įpjauti šonus, paliekant apie centimetro dydžio neįpjautą gabalėlį prie trikampio viršūnės. Pakelti dešinį kampelį ir priklijuoti jo galiuką ruošinuko centre.Taip priklijuoti ir kairįjį kamputį, suformuojant dvigubą krepšelį.




3. Atlenkti trikampį ir patepti tešlos viršų plaktu tryniu.
4. Į duobutę įdėti džemo, tešlos viršų patepti plaktu tryniu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra.
















https://www.gaspadine.lt/












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą