Archyvas

2018-11-21

Vištienos kebabas (Tavuk şiş kebap)

Tai iš tikrųjų labai skanus ir paprastas turkiškas receptas, kurį galima lengvai pasigaminti namuose.


Ingredientai:
500g vištienos šlaunelių mėsos
Citrinos sultys
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. paprikų pastos
1,5 arb. š. džiovintų čiobrelių
1,5 arb. š. juodųjų pipirų
1,5 arb. š. džiovintų mėtų
1 arb. š. pomidorų pastos
1 arb. š. raudoniosios paprikos miltelių
Druska

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišyti aliejų, paprikų ir pomidorų pastas, citrinų sultis, džiovintus čiobrelius, mėtas ir čiobrelius, druską ir juoduosius pipirus, paprikos miltelius.

2Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į indą su marinatu. Gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve mažiausiai 30 min. Bet aš rekomenduoju palikti kelioms valandoms, o geriausiai per naktį.

3. Įkaitinti keptuvę. Kepti vištieną ant vidutinės ugnies apie 15 min., apvartant mėsą. Jei naudosite grilį - tuomet suverti ant iešmelių ir kepti kaip įprastus šašlykus.

4. Vištienos iešmelius patiekti su keptomis ar šviežiomis daržovėmis, salotomis, plovu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą