Archyvas

2018-11-21

Cukriniai riestainiukai (Petits palmiers)

Tai turbūt visiems puikiai žinomi ir mėgstami riestainiukai, tačiau šitas receptas prancūziškas.


Ingredientai:
500g bemielės sluoksniuotos tešlos
70g rudojo cukraus
70g baltojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono

Gaminimas:

1. Dubenėlyje sumaišyti rudąjį ir baltąjį cukrų bei cinamoną.

2Išvynioti vieną sluoksniuotos tešlos lakštą ir apiberti jį trečdaliu cukraus mišinio. Išvynioti antrą tešlos lakštą, uždėti ant pirmojo ir pabarstyti cukraus mišiniu.

3. Užlenkti kraštus ir vynioti iš abiejų pusių, kol abu ritiniai susitiks tešlos viduryje. Suvynioti į kepimo popierių ir palaikyti šaldytuve 30 minučių. Supjaustyti riekelėmis.
4. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių 10 minučių, po to apversti ir toliau kepti dar 10 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą