Archyvas

2025-11-08

Vištienos kąsneliai garstyčių tešloje

Senokai begaminau ir tik pagaminęs šitą patiekalą suvokiau, kad labai mėgstu svogūnus. Nors visą gyvenimą jų negalėjau pakęsti. Tai labai sotus ir dieviškai skanus pietų patiekalas. Jūsų namai kvepės svogūniukais, kad net kaimynai užuos ir pavydės. Prie patiekalo gaminau bulvių košę ir patiekiau su Aisberg salotomis, salotų miksu, vyšniniais pomidoriukais ir agurkais. Bet galite naudoti kokias norite salotas. 

Ingredientai:



600g vištienos filė
1 kiaušinis
1 svogūnas
6 skiltelės česnako
2 valg. š. majonezo
1 arb. š. garstyčių
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
Žiupsnis pipirų mišinio
Druskos


Gaminimas:

1. Susmulkinti svogūną ir česnakų skilteles. Kiaušinį suplakti su majonezu, garstyčiomis ir prieskoniais.

2. Vištieną supjaustyti 4-5cm dydžio gabalėliais, sudėti į dubenį su marinatu, suberti svogūnus ir česnakus ir pusvalandį pamarinuoti šaldytuve.

3. Į dubenį su mėsą įberti krakmolo ir gerai išmaišyti.

4. Kabinti šaukštu po vieną mėsos gabalėlį ir dėti keptuvę, kepti apvartant kol iškeps. 

5. Patiekti su bulvių koše ir salotomis bei daržovėmis, kurias mėgstate. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą