Archyvas

2024-07-09

Jambalaya

Tai Luisianos valstijos patiekalas. Labai panašus į įžymųjį Gumbo. Pagaminti truputį užtruks laiko, nes išvirti ryžius ir padažą šiek tiek užtruks. Patiekalas tikrai labai skanus ir paprastas. Kas mėgsta aštrumą - dėkite daugiau čili miltelių. 

Ingredientai:















400g vištienos filė

1 skiltelė česnako
625ml daržovių sultinio
400g konsevuotų smulkintų pomidorų

280g rudųjų ryžių
2 arb. š. čili miltelių
1 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 raudona paprika
1 geltona paprika
85g konservuotų kukurūzų
85g konservuotų žirnių
Petražolės

Gaminimas:

1.
Supjaustyti mėsą kąsneliais ir iškepti. Išvirti ryžius pagal instrukciją ant dėžutės.

2. Supilti konservuotus pomidorus į puodą, sudėti iškeptą mėsą, suberti kubeliais pjaustytas paprikas, prieskonius, kukurūzus, žirnius, susmulkintą česnako skiltelę.

3. Pavirti kol padažas pradės burbuliuoti. Patiekti pabarsčius petražolėmis.

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą