Archyvas

2024-06-14

Agurkų sušiai (Kappamaki)

Šitie sušiai buvo sukurti po Antro Pasaulinio karo maisto trūkumo metu. Kappa japonų kalboje reiškia pabaisą, kuri valgo agurkus. Todėl taip ir buvo pavadinti šie sušiai. Juos pasigaminti tikrai nereikės neįprastų produktų: visko rasite artimiausiame prekybos centre.

Ingredientai:







2 nori lapai

2 stiklinės sušių ryžių
1 agurkas
Sojų padažas

Vasabis
Marinuotas imbieras

Gaminimas:

1.
Išvirti ryžius pagal instrukciją ant dėžutės ir leisti jiems atvėsti.

2. Dėti nori lapą, blizgančiu paviršiumi žemyn, ant bambukinio padėkliuko ir uždėti plonai ryžių. Vieną kampą palikti neuždėtą niekuo ir susukti. Šiek tiek paspausti, kad užsiklijuotų neuždėtas niekuo kraštelis.

3. Sudrėkinti aštrų peilį ir supjaustyti ritinėlį gabalėliais.

4. Patiekti su marinuotu imbieru, sojų padažu ir vasabiu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą