Archyvas

2023-01-18

Lazanija

Kas gi nežino ar neragavo garsiosios lazanijos? Šis receptas puikus, nors prie jo padirbėti teks. Tačiau rezultatas nenuvils - nusikąsite liežuvį.

Ingredientai:

 Lazanijos lakštų

100g kietojo sūrio
MĖSOS PADAŽUI:
700g kiaulienos faršo

400g konservuotų smulkintų pomidorų
1 didelė morka
1 raudona saldžioji paprika
1 valg. š. pomidorų pastos
2 lauro lapai
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
2 skiltelės česnako
Druska
Malti juodieji pipirai
Aliejus
BEŠAMELIO PADAŽUI:
600ml pieno
40g sviesto
40g miltų
1 žiupsnelis malto muskato
Druska
Malti juodieji pipirai


Gaminimas:

1.
Pirmiausia ruošiame mėsos padažą. Tam keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir maišant apkepinkite faršą. Apkepintą faršą trumpam atidėkite į šalį.

2. Į puodą sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas ir smulkiai kapotą česnaką. Maišant pakepinkite iki morkos suminkštės. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą papriką ir dar porą minučių pakepinkite.

3. Sudėkite pomidorų pastą, čiobrelius, raudonėlį, lauro lapelius, žiupsnelį pipirų ir išmaišykite. Sudėkite apkepintą faršą, smulkintus konservuotus pomidorus, pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite. Ugnį sumažinkite, puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-30 min. Padažui išsitroškinus išimkite lauro lapelius.

4. Kol troškinasi mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Kitame puode ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite 1-2 minutes.

5. Nuimkite puodą nuo ugnies ir maišant supilkite apie ketvirtadalį pieno. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada per kelis kartus vis išmaišydami supilkite likusį pieną. Grąžinkite puodą ant vidutinės ugnies ir maišydami kaitinkite iki padažas sutirštės, taps kreminės konsistencijos (apie 5-6 minutes). Sutirštėjusį padažą pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir pipirų, įdėkite pagal skonį druskos.

6.  Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde paskleiskite ploną Bešamelio padažo sluoksnį (nedaug, tik kad daugmaž padengtų indo dugną). Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį.

7.  Ant lakštų paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų plonai aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.

8.  Kepimo indo viršų uždenkite folija ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių, tada foliją nuimkite, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių ir dar pakepkite apie 10-15 minučių iki sūris apskrus.

9.  Iškepusiai lazanijai leiskite 5-10 minučių "susistovėti", o tada pjaustykite ir skanaukite!

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą