Archyvas

2022-12-25

Medaus tortas

Šis tortas tokio pat skonio kaip parduotuvėje esantis "Medutis". Jam pagaminti reikės nemažai laiko ir kantrybės, bet tikrai verta.

Ingredientai:

 TEŠLAI:

5 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
200g cukraus

50g sviesto
3 valg. š. medaus
2 arb. š. sodos
KREMUI:
1 litras riebios grietinės
2 valg. š. citrinų sulčių
5 valg. š. cukraus


Gaminimas:

1.
Medų šildyti kartu su sviestu ant silpnos ugnies nuolat maišant iki susijungs į gražią, vientisą masę. Palikti atvėsti.

2. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai medus praaušta, jį supilti į kiaušinių masę. Maišant dėti nugesintą actu sodą arba 2 šaukštelius kepimo miltelių ir labai gerai išmaišyti. Dėti miltus ir dar kartą išmaišyti. Tešla turi gautis riebios grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.

3. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu. Į kepimo formą dėti po 4 - 5 šaukštus tešlos, tešlą paskirstyti per visą dugną.

4. Kiekvieną paplotį kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 12 minučių. Kepti papločius, kol baigsis tešla.

5. Pasiruošiame kremą: grietinę išplakti su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos. Galite paruoštą kremą prieš naudodami tortui pertepti dar valandėlę palaikyti šaldytuve - lengviau tepsis.

6.  Atvėsusius lakštus tepkite kremu ir dėkite vieną ant kito, truputį paspausdami. Torto kraštus ir viršų aptepkie kremo likučiais. Papuošimui galite sutrupinti vieną lakštą ir juo apibarstyti tortą.

7.  Tortą nakčiai pastatykite į šaldytuvą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą