Archyvas

2022-11-25

Cannelloni makaronai su mėsa

Sotus ir paprastas patiekalas puikiai tinkantis pietums ir vakarienei.

Ingredientai:

1 kiaušinis
2 skiltelės česnako
450g kiaulienos ar jautienos faršo

200g cannelloni makaronų
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
Druska
Malti juodieji pipirai
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
25ml baltojo vyno
1 arb. š. džiovintų petražolių
70g kietojo sūrio
PADAŽUI:
1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 arb. š. cukraus
1 arb. š. džiovintų bazilikų
1 arb. š. džiovintų raudonėlių

Gaminimas:

1.Puode įkaitinti aliejų ir suberti smulkintus česnakus. Kelias minutes apkepti. Tuomet supilti konservuotus pomidorus, dėti cukraus, druskos, pipirų, prieskonių ir pavirti padažą apie pusvalandį kol sutirštės.

2. Keptuvėje aliejuje apkepinti smulkintą česnaką. Sudėti faršą ir apkepti.

3. Tada atskirame inde sumaišyti faršą su tarkuotu sūriu, vynu, kiaušiniu, petražolėmis, druska ir pipirais. Gerai išminkyti ir palikti pasimarinuoti 10-15 min. 

4. Orkaitę įkaitinti iki 180C. Inde paskleisti padažo. 

5. Tuomet makaronus prikimšti mėsos mišiniu ir išdėlioti viena eile inde. Ant viršaus užlieti dar padažo ir užtarkuoti sūrio. Apdegti folija ir kepti 30 min. Nuėmus foliją pakepti dar 10 min. 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą