Archyvas

2021-12-30

Mėnulio pyragai (月餅)

Tai tradicinis Kinijos virtuvės desertas kepamas per Vidurio Rudens šventę rugsėjo 21-ąją. Įdarui naudojami įvairūs dalykai: lotosų pasta, raudonųjų pupelių pasta, sūdytas anties kiaušinio trynys... Bet galima pasidaryti ir mums lengviau prieinamą įdarą. Šių pyragėlių yra dvi rūšys: kepti ir nekepti. Šiame recepte siūlau išsikepti kepamus, nes jie gerokai lengviau pasigamina. Na, o specialią formelę teko siųstis iš pačios Kinijos.


Ingredientai:

TEŠLAI:
230g pyragams skirtų miltų
130g kondensuoto pieno
50g alyvuogių aliejaus
0.5 arb. š. sodos
ĮDARUI:
4 kiaušiniai
65g sviesto
160ml pienas
40g pyragams skirtų miltų
100g cukraus


Gaminimas:

1.Įmušti vieną kiaušinį į dubenėlį, tada pridėti dar tris trynius ir gerai išsukti. Išlydyti sviestą ir pridėti prie kiaušinių- vėl išsukti. Tada lieti pieną, berti cukrų, 40g pyragams skirtų miltų. Gerai viską išmaišyti.Tada pilti masę į puodą ir virti, nuolat maišyti kol masė sutirštės ir atsiskirs nuo puodo dugno. Stebėti, kad nepridegtų! Dėti daugę masę į indelį, užkloti maistine plėvelę ir padėti į šaldytuvą nakčiai.

2. Sumaišyti tešlai skirtus ingredientus ir išminkyti tešlą. Jei reikia dėti daugiau miltų. Paimti nedidelį kamuoliuką tešlos ir iškočioti diską, į jo vidurį dėti įdaro kamuoliuką ir gerai tarp rankų pakočioti, kad pasidarytų kamuoliuką. Tada imti specialią formelę ir išspausti raštą. Taip darbuotis kol bus sunaudota visa tešla. Tuomet dėti paruoštus pyragus į orkaitę ir kepti 6 minutes iki 180C įkaitintoje orkaitėje.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą