Nuostabaus kvapo ir skonio citrininis keksas. Jam pagaminti nereikės daug laiko ir produktų- tačiau skonis tikrai puikus. Citriną galimą išspausti sulčiaspaude ir naudoti sultis jei norisi greitesnio rezultato.
Ingredientai:100g cukraus
100g sviesto
4 kiaušiniai
1 citrina
0,5 arb. š. sodos
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Citriną nušveisti, supjaustyti kubeliais, išrinkti sėklas ir susmulkinti trintuvu.
2. Ištirpinti sviestą ir suplakti su cukrumi į purų balkšvą kremą. Toliau plakant po vieną mušti kiaušinius.
3. Tuomet gautą masę gerai išmaišyti su miltais su soda bei druska.
4. Patepti kepimo formą sviestu, sukrėsti tešlą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Galima papuošti cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą