Sušiai, tai geriausiai visiems žinomas Japonijos patiekalas. Tačiau pirmieji sušiai atsirado ne Japonijoje, o Pietryčių Azijoje Mekongo upės pakrantėje. Ir čia jie atkeliavo į Japoniją Jajoi laikotarpiu (III a. pr. m. e - III m. e. a). Šis patiekalas turi įvairių rūšių, o šitame patiekale pasirinkau futomaki tipą- jis vienas populiariausių Vakarų šalyse. Sušių gaminimas reikalauja nemažai kantrybės ir laiko, bet namuose pasigamintų sušių skonis nė kiek nenusileis jų atstovams iš parduotuvės ar restorano, nes tinkamai pasirinkti ingredientai gali sukurti tikrai puikų skonį. Tad kodėl gi ant Kūčių stalo nepadėjus sušių? Jie puikus patiekalas tinkantis mūsų šventėms.
Ingredientai:400ml vandens
30ml ryžių acto
20g cukraus
4 jūrų dumblių lapai
20g vasabių pastos
Marinuoti imbierai
Sojų padažas
Druska
ĮDARUI:
100g stintetės MASAGO ikrai
1 agurkas
1 avokadas
Gaminimas:
1. Ryžius išvirti pagal instrukciją ant pakuotės.
2. Tuomet į ryžius suberti cukrų, pagardinti druska, išmaišyti ir palikti atvėsti.
3. Agurką nuskusti ir supjaustyti juostelėmis. Avokadą nulupti, perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir supjaustyti juostelėmis.
4. Jūrų dumblių lapus patiesti ant bambukinio kilimėlio blizgia puse į apačią ir padengti ryžiais paliekant apie 1,5 cm kraštą. Prie krašto dėti avokadų, agurkų juostelių ir ikrų.
5. Tada susukti ritinėlį ir suformuoti norimą formą., tuščią lapo dalį suvilgyti vandeniu ir priklijuoti prie ritinėlio. Paskui aštrų peilį apšlakstyti vandeniu ir supjaustyti ritinėlį gabalėliais.
6. Patiekti su sojų padažu, vasabi pasta ir marinuotais imbierais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą