Archyvas

2018-12-30

Varškės apkepas su persimonais

Niekada neteko ragauti persimonų, tad susigundžiau kažką su jais pagaminti. Ir nenusivyliau.
Ingredientai:

200g riebios varškės
2 kiaušiniai
100ml pieno
1 persimonas
2 valg. š. bulvių krakmolo
1 val. š. rudojo cukraus
20g sviesto
Džiūvesėliai



Gaminimas:

1. Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti 10 - 15 min.

2. Į varškę įmušti kiaušinius, įberti cukraus, išmaišyti iki vienalytės masės. Suberti krakmolą, išbrinkusius manus, vėl išmaišyti.

3. Persimoną nulupti, sutarkuoti stambia tarka, tarkius sukrėsti į varškės masę.

4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.

5. Varškės masę krėsti į paruoštą formą ir šauti į orkaitę 35 minutėms.

6. Leisti atvėsti 7 - 10 min. Tada išimti iš formos ir tiekti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą