Archyvas

2018-12-30

Aviečių kisielius

Tradiciškai Kūčioms norėjosi spanguolių kisieliaus, bet niekaip jų negavau... tad nusprendžiau jas pakeisti savo mėgstamiausiomis uogomis- AVIETĖMIS.
Ingredientai:

1l vandens
200g aviečių
150g cukraus
60g bulvių krakmolo
Maltas cinamonas
Gvazdikėliai



Gaminimas:

1. Avietes sutrinti iki vientisos masės, sudėti į marlę ir nuspausti sultis (neišpilti!).

2. Sultis sumaišyti su vandeniu, cukrumi ir kaitinti, kol užvirs.

3. Tuomet pagardinti cinamonu, gvazdikėliais ir, nuolatos maišant, virti dar apie 7 min.

4. Krakmolą ištirpinti pusėje stiklinės šalto vandens, pamažu supilti į kisielių ir, nuolatos maišant, kaitinti, kol sutirštės. Patiekti šaltą.


https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą