Archyvas

2018-11-21

Graikiškos salotos (Χωριάτικη)

Niekam ne paslaptis, kad esu įsimylėjęs Graikiją iki ausų ir tiesiog dievinu Graikijos virtuvę, kurią pamilau tą dieną, kai pirmą kartą apsilankiau Graikijoje ir paragavau vietinių patiekalų. Tai buvo "mano maistas". Tad šitas receptas ir yra klasikinės graikiškos salotos.


Ingredientai:

4 pomidorai
2 ilgavaisiai agurkai
200g fetos sūrio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Džiovinti raudonėliai
Druska
Pipirai



Gaminimas:

1. Nuplauti pomidorus ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Išpjauti sėklas ir pašalinti sultis.

2Agurkus nuplauti ir nulupti. Perpjauti išilgai ir šaukšteliu išgremžti sėklas, kad vėliau salotose nesusidarytų skysčio, bei supjaustyti kubeliais.

3. Alyvuoges galima supjaustyti smulkiau, arba sudėti sveikas. Man labiau patinka žaliosios alyvuogės dėl sodresnio skonio. Tačiau galima naudoti ir juodąsias. Aš rinkausi konservuotas.
4. Supjaustyti fetos sūrį mažais kubeliais.

5. Viską išmaišyti ir įberti druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Iš dar kartą viską gerai išmaišyti ir pabarstyti džiovintais raudonėliais. Raudonėliai yra Nr.1. prieskonis Graikijoje ir jo dedama... beveik į visus patiekalus.
6. Tinka prie visų graikiškų patiekalų. O ypač vasarą, nes tai labai gaivios salotos. Taip pat į šias salotas galima dėti svogūnų ir paprikų jei norisi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą