Archyvas

2018-09-23

Sliuoksniuotos tešlos pynė su obuoliais

Kai kas nors turi daug obuolių ir ketina juos išmesti lauk... na kaip čia jų neišgelbėjus nuo tokios lemties ir nesuteikus jiems naujo gyvenimo?

Ingredientai:

500g sliuoksniuotos mielinės tešlos
4 obuoliai
100g cukraus
20g sviesto
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. malto cinamono
1 valg. š. malto kardamono
1 valg. š. malto muskato



Gaminimas:

1. Obuolius nulupti ir padalinti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis. Jas pašlakstyti citrinų sultimis.












2Tešlą dėti ant kepimo popieriaus. Kraštinės dalis supjaustyti 2 cm pločio įstrižomis juostelėmis. Ant vidurinės tešlos dalies užberti po šaukštelį cukraus, dviem stulpeliais, vieną ant kito, sudėti obuolių skilteles.











3. Pakaitomis lenkti po vieną juostelę tai iš vieno, tai iš kito šono ant obuoliukų.












4. Perkelti pyragus su visu popieriumi ant skardos, ištepti lydytu sviestu, pabarstyti cukrumi, kardamonu, cinamonu ir muskatu ir šauti į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min, kol gražiai parus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą