Archyvas

2018-09-24

Pasta alla Norma

Kartą yra tekę lankytis Italijoje ir ragauti vietinės Pastos. Buvau sužavėtas padažu ir niekaip niekur negalėjau rasti KOKS TAI padažas.... Iki kol atradau šitą receptą ir supratau, kad slaptasis ingredientas yra... paprasčiausi bazilikai. Šis receptas vienas garsiausių Sicilijos virtuvės patiekalų, kuris savo vardą gavo Vincenzo Bellini dėka, nes kompozitorius nemaža laiko praleisdavo sėdėdamas restorane ir valgydamas.


Ingredientai:

1 baklažanas
2 pomidorai
150g makaronų
1 saujelė šviežio baziliko
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis tarkuoto sūrio
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų



Gaminimas:

1. Baklažaną supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti jas ant lygaus paviršiaus, pabarstyti iš abiejų pusių druska. Paslėgti ir palikti 1 val. pastovėti.











2Pomidorus nuplikyti ir nulupti žievelę, susmulkinti ir troškinti puode ant kaitrios ugnies apie 15 min. Tada nukelti puodą nuo ugnies, viską pertrinti elektriniu plakikliu. Puodą grąžinti ant kaitros, įberti druskos, pipirų ir bazilikų lapelių. Aš naudojau savo pačio užaugintus bazilikus nuo palangės. Taip troškinti dar 30 min.














3. Makaronus išvirti al dente (pagal nurodymus ant pakuotės, nepervirti).

4. O, kol makaronai verda ir troškinasi pomidorų padažas, į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir iš abiejų pusių apkepti baklažanus, kol gražiai apskrus, tada sudėti ant popierinio ranksluosčio, kad susigertų riebalai. Po to baklažanus susmulkinti ir suberti į puodą su pomidorų padažu. Viską gerai išmaišyti.

5. Į puodą su padažu suberti makaronus ir išmaišyti. Patiekti lėkštėse, bei pabarstyti tarkuotu sūriu bei papuošti bazilikų lapeliais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą