Archyvas

2025-11-16

Vištiena svogūnų padaže

Tai patiekalas, kuriam reikės skirti nemažai laiko, bet bus labai skanu. Vietoje malto imbiero galima naudoti šviežią šaknį ir sutarkuoti 15g jos. Salotas naudojau tiesiog miksą, kurį galima rasti visuose prekybos centruose. Jeigu padažas netirštėja - berkite krakmolo tiek kiek reikia, kad gautųsi norimos konsistencijos padažas. 

Ingredientai:


7 vištų šlaunelės be kauliukų
1-2 svogūnai
0,5 citrinos
2 skiltelės česnako
0,5 arb. š. garstyčių
0,5 arb. š. maltos aitriosios paprikos
1 arb. š. malto imbiero
130g pomidorų pastos
0,5 arb. š. malto kumino
Malti juodieji pipirai
Druska


Gaminimas:

1. Sutarkuoti smulkiai citrinos žievelę, iš minkštimo išspausti sultis. Paruoškite marinatą: citrinos sultys, tarkuotos citrinų žievelės, maltas imbieras, aitrioji paprika, smulkinti česnakai, garstyčios, plonais šiaudeliais pjaustyti svogūnai, kuminas, pipirai ir druska. Dėkite vištienos šlauneles ir gerai įtrinkite marinatu. Ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

2. Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų ir gerai iškepkite vištienos šlauneles. Tuomet perkelkite jas į puodą, įpilkite vandens, kad apsemtų, krėsti pomidorų pastą ir patroškinti 10 minučių. Uždengti su dangčiu ir troškinti dar ketvirtį valandos.

3. Patiekti su ryžiais, salotomis ir vyšniniais pomidoriukais. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą