Archyvas

2021-09-05

Jautiena mongoliškai

 

Tai puikaus skonio patiekalas puikiai tinkantis tiek vakarienei, tiek pietums. Krakmolas suteikia nuostabaus glitumo ir minkštumo mėsai. Jei turite aitriųjų paprikų padažo ir patinka aštrumas- galima jo įmaišyti į padažą. Mėsai rinkausi jautienos kumpį, nes jis lengviau pjaustosi ir neturi beveik riebalų ir jungiamojo sluoksnio- ir mėsa iškepusi daug minkštesnė.


Ingredientai:


1 morka
1 raudona paprika
4 val. š. aliejaus
200g jautienos 
6 val. š. krakmolo
PADAŽUI:
1 arb. š. malto imbiero 
4 česnakų skiltelės
1/3 stiklinės rudojo cukraus
1/3 stiklinės vandens
1/3 stiklinės sojų padažo
3 svogūnų laiškai
2 valg. š. sezamų sėklų




Gaminimas:

1. Jautieną supjaustyti mažais gabaliukais ir išmaišyti su krakmolu. Morką ir papriką supjaustyti juostelėmis. Dubenyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus.

2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti morkas bei papriką. Tuomet sudėti mėsą ir kepti kol apkeps. Tuomet supilti padažą ir kepti kol gerai suputos. Dar patroškinti apie 5-7 minutes. 

3. Patiekti pabarsčius svogūnų laiškais ir valgyti su ryžiais arba ryžių makaronais.


https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą