Turbūt lengviau ir greičiau paruošiamo skanaus vasariško pyrago- vargu ar galima rasti. O jeigu norisi kepti didesnėje kepimo formoje- ingredientus reikia padvigubinti. Braškes geriausia naudoti didesnes, nes užtruks ir trumpiau jas supjaustyti ir tešla geriau pasiskirstys.
Ingredientai:
500g braškių
80g miltų
100g sviesto
2 kiaušiniai
80g cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1/2 arb. š. kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. 18cm skersmens išardomą kepimo formą patepti sviestu ir ant dugno sudėti per pusę perpjautas braškes.
2. Likusį sviestą suplakti su kiaušiniais, cukrumi bei vaniles į vientisą kremą. Įsijoti miltus, berti druskos, kepimo miltelius ir išmaišyti skystoką tešlą.
3. Tešlą krėsti ant braškių, šauti į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45-50min.
80g miltų
100g sviesto
2 kiaušiniai
80g cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1/2 arb. š. kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. 18cm skersmens išardomą kepimo formą patepti sviestu ir ant dugno sudėti per pusę perpjautas braškes.
2. Likusį sviestą suplakti su kiaušiniais, cukrumi bei vaniles į vientisą kremą. Įsijoti miltus, berti druskos, kepimo miltelius ir išmaišyti skystoką tešlą.
3. Tešlą krėsti ant braškių, šauti į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45-50min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą