Šis cukrus visada kvepės pavasariu virtuvėje net ir atėjus šaltai žiemai, o kepiniams suteiks ypatingo skonio ir kvapo. Tai verta jo pasigaminti gerokai daugiau ir pasilaikyti šaltiems žiemos vakarams kai norėsis šilto pavasario. ir gėlių kvapo.
Ingredientai:
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė alyvų žiedlapių
Gaminimas:
1. Alyvų žiedlapius sumaišyti su cukrumi. Prieš tai padarant nepamiršti nuskabynti žalių kotelių- jie suteiks nereikalingo kartumo. Sutrinti viską elektriniu plakikliu, kol susiformuos į drėgną smėlį panaši masė.
2. Paskleisti šią masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, džiovinti 1-2 paras, kartkartėmis pamaišant, kad nesusiformuotų stambūs gumuliukai.
3. Laikyti sandariame inde tamsioje vietoje.
4. Alyvų cukrų galima naudoti kepant morengus, ruošiant kremus, galiausiai juo galima pagardinti arbatą.
https://www.gaspadine.lt/
1 stiklinė alyvų žiedlapių
Gaminimas:
1. Alyvų žiedlapius sumaišyti su cukrumi. Prieš tai padarant nepamiršti nuskabynti žalių kotelių- jie suteiks nereikalingo kartumo. Sutrinti viską elektriniu plakikliu, kol susiformuos į drėgną smėlį panaši masė.
2. Paskleisti šią masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, džiovinti 1-2 paras, kartkartėmis pamaišant, kad nesusiformuotų stambūs gumuliukai.
3. Laikyti sandariame inde tamsioje vietoje.
4. Alyvų cukrų galima naudoti kepant morengus, ruošiant kremus, galiausiai juo galima pagardinti arbatą.
https://www.gaspadine.lt/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą