Ingredientai:
180g miltų
150ml pieno
110g sviesto
100g cukraus
1 obuolys
1 kiaušinis
60g rudojo cukraus
10g kepimo miltelių
0,5 arb. š. vanilės ekstrakto
0,5 arb. š. malto cinamono
Druska
Gaminimas:
1. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
2. Kiaušinį suplakti su paprastu cukrumi į purų, baltą kremą. Įplakti 50 gr minkšto sviesto, tada pieną. Sviestą aš visiškai išlydžiau, nes mano elektrinis smulkintuvas tokių gabaliukų nesuplaktų. Supilti plakinį į miltų mišinį, pagardinti vanile ir gerai viską išmaišyti.
3. Kepimo skardą ištepti šaukšteliu sviesto, sukrėsti tešlą ir išlyginti paviršių.
4. Obuolį supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis, jas sukaišioti aukštyn į tešlą. Pyrago paviršių pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Likusį sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.
5. Kepti iki 180 C laispnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą