Ingredientai:
400g vištienos filė
1 baklažanas
1 saldžioji paprika
100ml daržovių sultinys
1 kiaušinis
30g krakmolo
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
2 arb. š. saldaus aitriųjų paprikų padažo
0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. rudojo cukraus
Malti pipirai
Druska
Malti pipirai
Druska
Gaminimas:
1. Kiaušinį išplakti su šaukštu aliejaus, čiobreliais, aitriųjų paprikų padažu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Vištieną supjaustyti juostelėmis, apvolioti plakinyje ir palikti pasimarinuoti.
2. Baklažanus ir paprikas supjaustyti šiaudeliais.
3. Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus ir kepti paprikas kelias minutes jas pamaišant. Tada jas sudėti ant popierinio rankšluosčio.
4. Baklažanus apvolioti krakmole ir berti į keptuvę. Įlieti dar šaukštą aliejaus ir pamaišant kepti kol baklažanai gražiai paruduos. Iškepus juos padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
5. Likusį aliejų lieti į keptuvę ir kepti vištieną pamaišant apie 4-5 minutes. Pridėti susmulkintus česnakus, sojų padažą, sultinį ir cukrų. Kai užvirs, grąžinti į keptuvę paprikas ir baklažanus. Troškinti ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis. Patiekti su ryžiais.
https://www.gaspadine.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą