Archyvas

2021-09-06

Levandų keksiukai

 

Nuostabių levandų skonio ir kvapo keksiukai ne tik bus skanūs, bet ir pakvips visa virtuvė. Jei turite obuolių galima panaudoti ir juos. Tokiu atveju reikės nulupti vieną didelį obuolį, išpjauti sėklalizdį ir supjaustyti gabaliukais. Pusę smulkinto obuolio įmaišyti į tešlą, o likusią dalį užberti ant viršaus. Jei dar norisi saldumo- galima pasigaminti kremo sumaišyto su violetinės spalvos maistiniais dažais ir papuošti. Bet jie skanūs ir vieni su arbata ar kava.


Ingredientai:


115g sviesto
120ml pieno
1 kiaušinis
1 valg. š. levandų žiedų
120g miltų
1,5 arb. š. kepimo miltelių
0,25 arb. š. druskos
50g miltelinio cukraus
10g vanilinio cukraus


Gaminimas:

1. Ištirpinti sviestą ir atvėsinti. Sumaišyti su pienu, kiaušiniu ir levandomis.

2. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais, druska ir milteliniu cukrumi. Miltų mišinį sumaišyti su skysta mase.

3. Supilti į paruoštas formeles ir kepti 25min. orkaitėje įkaitintoje iki 180C. Kai atvės išimti iš formelių.


https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą