Archyvas

2019-08-30

Jogurtinis obuolių pyragas

Obuoliai ir cinamonas- tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios kavos ar arbatos. Kas dar galėtų būti tobulesnio?

Ingredientai:

TEŠLAI:
320g miltų
50g sviesto
1 kiaušinis
125g natūralaus jogurto
90g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
ĮDARUI:
1kg obuolių
50g rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono

Gaminimas:

1. Jogurtą sumaišyti su kepimo milteliais ir palikti kelias minutes.

2. 
Miltus nusijoti ir sumaišyti su druska.

3. 
Sviestą suplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi į purų kremą. Įmaišyti kiaušinį, jogurtą ir dar kartą išplakti bei suberti miltus.

4. Užminkyti minkštą tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.

5. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.

6. Berti gabalėlius į puodą, lieti šlakelį vandens, dėti rudąjį cukrų ir troškinti kol obuoliai suminkštės. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.

7. Atskirti trečdalį tešlos ir iškočioti (iš likusiosios) lakštą, iškloti juo 24cm formą. Ant viršaus sukrėsti obuolius.

8. Iš likusio trečdalio iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Papuošti pyrago viršų.

9. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35 min. Iškeptą pyragą šiek tiek ataušinti, pabarstyti milteliniu cukrumi ir skanauti. 

https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą