Archyvas

2019-06-10

Vištienos salotos su kiviais ir brinza

Tai ganėtinai įdomaus skonio salotos: apelsinų sultys ir kiviai suteikia rūgštumo, brinza priduoda- sūrumo, o garstyčios- aštrumo. Todėl šie ingredientai sukuria išraiškingą skonį ir puikiai tinka vasarai, nes šios salotos tikrai atgaivins, ypač jei bus patiektos tiesiai iš šaldytuvo. 

Ingredientai:

200g rūkytos vištienos
100g brinzos
2 kiviai
1/2 arb. š. sezamų sėklų
3-4 salotų lapai
PADAŽUI:
40ml natūralaus jogurto
2 valg. š. apelsinų sulčių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. garstyčių
žiupsnelis drusko
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis cukraus


Gaminimas:

1. Suplakti jogurtą su apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, garstyčiomis, cukrumi, druska ir maltais pipirais. Padėti į šaldytuvą 10 min.

2. 
Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti nedideliais gabalėliais. Mėsą, kivius ir brinzą supjaustyti kubeliais. 

3. 
Sumaišyti visus ingredientus su padažu, pabarstyti sezamais ir tiekti.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą