Archyvas

2019-05-19

Fėjų pyragaičiai su alyvų žiedų kremu

Šis desertas netradicinis, bet išbandyti jį TIKRAI VERTA. Atrodo alyvų žiedai tik puošia namus ir kvepia pavasariu, bet jie taip pat puikiai tinka ir virtuvėje. Šis alyvų žiedų kremas tiesiog tirpsta burnoje ir šis skanumynas puikiai tinka pavasario pabaigos šventėms.

Ingredientai:

200g miltų
100g kambario temperatūros sviesto
100g miltelinio cukraus
1 kiaušinio baltymo
200ml riebios grietinėlės
200ml natūralaus jogurto
4 valg. š. cukraus
1 stiklinė alyvų žiedų
15g želatinos
12 tartalečių formelių, kurių skersmuo apie 5cm


Gaminimas:

1. Pusę stiklinės alyvų žiedų suberti į stiklainį, užpilti grietinėle ir nakčiai palikti šaldytuve.

2. Sviestą suplakti su milteliniu cukrumi iki purumo. Tuomet supilti kiaušinio baltymą, vėl išplakti, tada suberti miltus ir išmaišyti. Turėtų išeiti minkšta, plastiška tešla.


3. Krepšelių dugnus subadyti adatą arba šakute. Į kiekvieną formelę įdėti tešlos. Tešla prieš krepšelių beveik nelips, todėl papildomai riebalais tepti nereikia. Tuomet šauti į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepti 15 min.


4. Želatiną užpilti 2 šaukštais šalto vandens, palikti brinkti. Į kokteilių plakiklį suberti likusius alyvų žiedus ir cukrų, išplakti. Tada sudėti jogurtą ir dar kartą išplakti. Želatiną pakaitinti mikrobangų krosnelėje 10-20 sek., arba ištirpinti vandens garų vonelėje, ir pilti į mikserį. Iš šaldytuvo ištraukti grietinėlę su alyvų žiedais. Grietinėlę nukošti, žiedus gerai nuspausti ir išmesti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir supilti į mikserį. Viską paskutinį kartą gerai išplakti. 


5. Paruoštą kremą palaikyti šaldytuve 1 val. Kai jis pradės tirštėti ir stingti, juos aptepti iškeptus krepšelius ir palikti visiškai sustingti.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą