Archyvas

2019-05-26

Daržovėmis ir sūriu apkepta vištos krūtinėlė

Tai labai lengvai ir gan greitai pagaminamas patiekalas tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Lombardijos paprikos suteikia šiokio tokio aštrumo, o kečupas rūgštumo- būtent tai ir suteikia šiam kepsniui malonaus skonio.

Ingredientai:

350g vištienos krūtinėlė
80g kietojo sūrio
2 pomidorai
100g marinuotų pievagrybių
2 marinuotos Lombardijos paprikos
1 skiltelė česnako
1 valg. š. kečupo
kelios petražolių šakelės
1 žiupsnelis Provanso žolelių
Malti juodieji pipirai
Druska

Gaminimas:

1. Vištos krūtinėlę padalinti pusiau. Pabarstyti žolelėmis, pipirais bei druska ir palikti pasimarinuoti apie pusvalandį.

2.
Nuvarvinti pievagrybius ir paprikas. Sutarkuoti sūrį. Susmulkinti česnaką ir petražolių lapelius. Pomidorą supjaustyti mažais kubeliais, paprikas- žiedeliais, pievagrybius- gabaliukais.

3.
Patepti kepsnius kečupu, dėti pievagrybius, pomidorus, paprikas, česnakus ir pabarstyti sūriu bei petražolėmis. Šauti į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15-20 min.

4. Patiekti su virtais grikiais arba salotomis. Apibarstyti smulkintomis petražolėmis.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą