Archyvas

2019-05-25

Pasiflorų ir kokosų pieno panakota

Panakota- vienas iš nuostabaus ir subtilaus skonio desertų Italijos virtuvėje. Šioje panakotoje susipina rūgštus pasiflorų ir saldus cukraus bei kokosų pieno derinys, kuris sukels skonio šoką burnoje, bet galop paliks itin stiprumų saldumą, tad tokio deserto itin daug suvalgyti tiesiog neįmanoma, bet lėtai besimėgaujant -suteiks nepamirštamą prisiminimą.

Ingredientai:

PANAKOTAI:
3 pasifloros
200ml kokosų pieno
260ml grietinėlės
140g cukraus
1/2 citrinos sulčių
12g želatinos
PADAŽUI:
3 pasifloros
3 arb. š. miltelinio cukraus


Gaminimas:

1. Pasifloras perpjauti pusiau ir išimti minkštimą. Sudėti jį į prikaistuvį, supilti grietinėlę, kokosų pieną, citrinos sultis ir suberti cukrų. Viską pakaitinti kol ištirps cukrus. Apie 100ml skysčio nupilti į dubenėlį ir sudėti želatiną. Kai želatiną ištirpinsite- supilti atgal į prikaistuvį. Perkošti masę per sietelį ir skystį supilstyti į indelius. 4 val. padėti į šaldytuvą.

2.
Likusias pasifloras perpjauti pusiau ir išimti minkštimą. Vieną puselę palikti su sėklomis. Puselių be sėklyčių minkštimą perkošti per sietelį ir išmaišyti su milteliniu cukrumi. Likusių puselių su sėklytėmis minkštimą sudėti į padažą (jų nereikia perkošti). Išmaišyti.

3.
Prieš patiekant panakotą užpilti padažu. 

 https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą